Élet-Stílus

Halálos beteg kishúgának gyűjt egy hétéves

A négyéves kislány egy nagyon ritka, genetikai betegségben szenved, amire egyelőre csak kísérleti kezelés létezik.

Miután a hétéves Beckham O’Neill megtudta, hogy négyéves kishúgának, Elizának olyan súlyos betegsége van, amit még a Télapó sem képes meggyógyítani, úgy döntött, ő maga cselekszik. Elhatározta, hogy legyen szó bármiről, segít szüleinek, mert mint mondta, azt szeretné, ha minden olyan lenne, mint régen. Lehetőleg most azonnal.

Kép forrása: Youtube

A kisfiú mindezt egy könnyfakasztó videóban árulta el, amit a család azért készített, hogy minél többekhez eljuttathassák kislányuk, Eliza történetét. A kislány egy meglehetősen ritka, genetikus rendellenességgel, az úgynevezett Sanfilippo-szindrómával született, egy betegséggel, amivel csak kevesen élik túl a kamaszkort. A leírások szerint a kór elsősorban az agyat támadja, de vannak fizikai tünetei is.

Az édesapa, Glenn O’Neill a Daily Newsnak elmondta, amikor megtudták, hogy Eliza beteg, először úgy döntöttek, idősebb gyermekük előtt hallgatnak a dologról. „Nem akartuk, hogy a kis világa, amiben él egy csapásra összeomoljon” – mondta az édesapa, majd hozzátette, tervük nem sikerült. „Beckham nagyon okos gyerek. Hamar rájött, hogy valami nem stimmel és kérdezgetni kezdett minket.”

Kép forrása: Youtube

Végül mindent elmondtak, azt leszámítva, hogy a Sanfilippo-szinrómás gyerekek csak ritkán élik túl a kamaszkort. „Abban bízunk, hogy minden a tervek szerint alakul, így nem is lesz arra szükség, hogy Beckham megtudja.” Glenn azt is elárulta, hogy eddig a pillanatig közel 700 ezer dollárt gyűjtöttek össze, amit teljes egészében Eliza gyógykezelésére fordítanak majd.

A gyűjtésbe utóbb Beckham is beszállt. Néhány napja került fel az internetre az a megható videó, melyben a kisfiú a kamerába elmondja, húga azért lassabb, és butább valamivel, mint a többi gyerek, mert súlyos beteg. Elárulja, Eliza betegsége többek között abban jelentkezik, hogy a kislány hiperaktív, és hozzáteszi, szeretné, ha az emberek segítenének nekik, hogy megvehessék a gyógyszert, amitől meggyógyulhat.

Hogy mégis miért?

„Azért, mert azt szeretném, ha minden olyan lenne, mint régen” – mondta a videóban a hétéves kisfiú.

Íme, Beckham videója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik