Élet-Stílus

12 éves kislányé a világ legbüdösebb cipője

Igen, vannak, akik igazán büszkék arra, hogy lábbelijük annyira büdös, hogy az már hányingerkeltő. A legmeglepőbb azonban az idei nyertes.

Az ember azt gondolná, a legbüdösebb cipők versenyének nyertese egy nagydarab, a legkisebb mozgástól izzadni kezdő férfi lesz, vagy legalább egy kamasz srác, aki soha le nem veszi a lábáról kedvenc lábbelijét. Az Egyesült Államokban már majdnem negyven éve zajló megmérettetés idei nyertese azonban egy angyalarcú 12 éves kislány lett, akire ránézve biztosan nem az az első gondolatunk, hogy émelyítő bűzt áraszt a cipője.

A legbüdösebb cipők versenyének győztese, a 12 éves Jordan Armstrong
Fotó: Odor-Eaters

Az Új-Mexikóban élő Jordan Armstrong az első helyezés megnyerése után elmondta: négy éve van meg neki a mostanra már igencsak szétesett cipellője, amelyet az elmúlt két évben szinte soha nem vett le a lábáról. Abban ment iskolába, az volt a lábán a játszótéren és sportolás közben, és sokszor még alvás közben is sem vette le.

És, hogy milyen az igazán bűzös cipő? A verseny szakértői szerint amelyik „annyira orrfacsaró, hogy könnybe lábad (ha-ha-ha) az ember szeme”, az, amelyik nem csak visszataszító, hanem „ájulásra késztet”. Rachel Hertz egyetemi oktató, az illatok pszichológiájának szakértője szerint az a cipő nyer, amelyikbe beleszagolva „azt kívánom, bárcsak lenne egy csipesz, vagy egy gázmaszk a közelemben.”

Rachel Hertz szagszakértő, a zsűri egyik tagja, éppen szakért
Fotó:Odor-Eaters

És, hogy miért vállalná bárki is a kétes dicsőséget, hogy övé az Egyesült Államok legbüdösebb cipője? A poén mellett leginkább a 2500 dolláros főnyereményért, és azzal együtt járó háromnapos New Yorki nyaralásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik