Élet-Stílus

Erre a játékra ment el 521 évünk egy hét alatt

2048 (2048)
2048 (2048)

"Egy játék, ami tönkreteszi a munkamorálodat" - így írta le a 2048 nevezetű alkalmazást alkotója, a 20 esztendős olasz Gabriel Cirulli. A játék március 9-én jelent meg, azóta rengetegen függői lettek.

Immáron 7,2 millióan töltötték le telefonjukra a játékot, melynek lényege, hogy a 4×4-es négyzetben egymás mellé helyezzük az ugyanolyan értékű számokat, melyek ezt követően egy húzással összeadódnak. A mértani sorozatban állítólag 131 972-ig is el lehet jutni, bár ha játszottál már vele, akkor most valószínűleg nagyot néztél, ha pedig még nem, akkor itt kipróbálhatod.

“A 2048 nagyon hasonlít a Tetrishez, kétség kívül elérhető a játékban a 2048 és a 4096 is, igaz, két munkatársamnak veszélybe került a házassága a sok idegeskedés miatt” – mondta viccesen Benoît Rottembourg matematikus a lemonde.fr francia oldalnak.

Több mint 75 milliószor játszottak már vele, igaz ezeknek mindössze 1 százaléka végződött győzelemmel. Egy játékos akkor tud nyerni, ha legalább egy kockában a 2048-at sikerül összehoznia – persze csak elméletben, mert ha idáig eljut, szinte biztos, hogy folytatja a kirakóst. Hiába, hogy többnyire csalódással végződik egy játszma, a megjelenéstől számított egy hét alatt körülbelül 521 évnyi időtartamot játszottak le a felhasználók.

Egyre több trükk és paródia jelent már meg az interneten a 2048-at illetően, de Gabriel Cirulli megnyugtatta a játékosokat: “Sosem sikerült még nyernem a saját játékomban. A lényege az, hogy csak három irányba mozgassuk a számokat, a legnagyobb egységet pedig mindig tartsuk valamelyik sarokban.”

A legnagyobb videómegosztó portálra már számos oktatófilmet töltöttek fel, amikkel akár 30 százalékosra is feltornászhatjuk a nyerési arányunkat. Íme, egy a sok közül.

A készítő nem elégedett meg a felhasználók szimpla dühítésével, nemrég a játék 3D-s verzióját is elkészítette. Közben a kreatív magyarok is természetesen összeraktak egy jó kirakóst, ahol kedvünkre tologathatjuk hazánk politikusait.

“Sokszor érzem bűnösnek magam, mert az emberek sokszor a játékom miatt nem vesznek részt aktívan az egyetemi előadásokon és a társadalmi életben” – mondta el őszintén Gabriel Cirulli.

Az év elején egy másik idegesítő alkalmazás, a Flappy Bird kavart port a játékvilágban, készítője pont ezért szedte le azt az online appboltokból nem sokkal a megjelenés után. Egy héttel ezelőtt azonban a Twitteren nyugtatta meg a rajongókat: újraindul a játék, csak teljesen más formában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik