Élet-Stílus

Százmilliós vagyont hagyott hátra a százéves koldus

Igencsak meglepődtek a 100 évesen meghalt nő szomszédjai, amikor megtudták, hogy a vak koldusnak százmilliós vagyona volt.

A csak Eisha néven ismert nő ötven éven át tartotta a markát a szaúd-arábiai Dzsidda város utcáin, alamizsnáért könyörögve, és „munkáját” még akkor sem hagyta abba, amikor már olyan hatalmas vagyonra tett szert, amiből gond nélkül élhetett volna, igaz jólétben. A százéves korában elhunyt nő ugyanis több mint kétszázmillió forintnak megfelelő vagyonnal rendelkezett – és erről senki sem tudott, csak egy barátja, aki gondját viselte.

Nem csoda, hogy a vak öregasszonyt szegény koldusként ismerő emberek meglepődtek, amikor halála után kitudódott, hogy négy ház birtokosa, valamint egymillió szaúdi rijált (hatvanmillió forint) érő aranyérmékkel és ékszerekkel rendelkezett – írta a Saudi Gazette. Barátja, Ahmed Al-Szaedi, a lapnak elmondta: ő többször is megpróbálta rávenni arra, hogy hagyjon fel a koldulással, de a nő mindig visszautasította, azzal a szöveggel, hogy a „nehéz időkre készül fel”.

A nő halála után Al-Szaedi a rendőrségen jelentette be, hogy milyen nagy vagyon maradt az egyedülálló nő után, akinek egyetlen élő rokona sem volt. A Gazette cikke szerint a hatóságok egyelőre még nem döntötték el, hogy mi legyen a nő örökségével, valamint azokkal a családokkal, akik ingyen laktak a nő tulajdonában állt épületekben. Eisha azért nem kért tőlük pénzt, mert ők is koldusok voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik