Élet-Stílus

Megmentették az újszülöttet, akinek 23 percig állt a légzése

A kicsi az édesanyja karjában lett rosszul. Az orvosok azonnal a segítségükre siettek, ám sokáig úgy tűnt, hiába próbálkoznak...

Miután életet adott első gyermekének, a 24 éves Charlotte Richards nem is lehetett volna boldogabb. A szülés komplikációk nélkül zajlott, és úgy tűnt, a kislány, akit szülei Beatrixnek neveztek el teljesen egészséges. Az anya, a szülés utáni második napon végre hosszabb időre is kezébe vehette gyermekét, ám ekkor rettenetes dolog történt, Beatrix légzése ugyanis váratlanul leállt…

„Fogalmam se volt, mit tegyek. Csak arra lettem figyelmes, hogy nem lélegzik” – emlékszik vissza élete legnehezebb perceire a fiatal édesanya. „Azonnal szaladtam a nővérpulthoz, ahol az ügyeletes nővér átvette Beatrixet és közben riasztotta az orvosokat.” Néhány perc elteltével már egy 15 fős orvosi stáb küzdött azért, hogy újraindítsák a kislány légzését.


A kicsi Beatrixnek nagy szerencséje volt
Kép forrása: mirror.co.uk

„Amikor már vagy tizenöt perce küzdöttek az életéért, feladtam a reményt. Olyan elképesztően hosszú időnek tűnt, amíg nem történt semmi, hogy el se tudtam már képzelni, hogy valaha visszakaphatom majd a kislányomat.” A 23. percben lépett elő az egyik tanácsadó, aki arra kérte a teamet, hogy még egyszer utoljára próbálják meg Beatrixet újraéleszteni. „És bevált. Csoda történt” – meséli Charlotte, majd hozzáteszi, a tanácsadó később elárulta neki, hogy a kislány nagyon emlékeztette őt a saját gyermekére, emiatt elhatározta, hogy nem adja fel.

Miután stabilizálták az állapotát, a kislányt alapos kivizsgálásra küldték, ahol kiderült a légzésleállást újszülöttkori asphyxia okozta. Az oxigénhiányos állapot ellenére Beatrix agya nem sérült, így néhány napos megfigyelés után orvosai hazaengedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik