Élet-Stílus

Csodát tesz a “Jézus-gép”

Történelmi előrelépés ez az emberiség életében - bárki bort varázsolhat vízből, akár otthon is.

A Szilikon-völgy egyik start-up cége megalkotta a „Miracle Machine” (Csodagép) névre keresztelt, amivel beköltözhet az otthonunkba a házi szeszkészítés legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb módja – írja a Daily Mail.

A boltok polcaira majd csak az év később kerül a csodagép, de azt már tudni, hogy a fogyasztói ára 499 dollár lesz, vagyis száztízezer forint körüli összeg, de a gyártó ígéri, ha visszaosztjuk és utánaszámolunk, akkor egy üveg bor nagyjából egy font (nagyjából 370 forint) körül lesz, ami már sokkal szimpatikusabb összeg. Még választhatunk is, a szerkezet akár Cabernet Sauvignon-t vagy Chardonnay-t is készít nekünk.

Az egész művelethez mindössze három napra van szükségünk. Egy illatosított por kell, mellé megy a víz és csak várnunk kell az eredményre, a gép elvégzi a dolgát. Nem tudni a pontos működési elvet, csak annyit árultak el a feltalálók, hogy a gépben lévő elektronikus szenzorok végzik a munka dandárját.

Természetesen a csodamasina egy okostelefonhoz is hozzá van kötve, itt tudjuk kiválasztani a bor típusát, valamint azt is láthatjuk, hol tart a folyamat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik