Élet-Stílus

98 évesen szerzett jogsit a szupernagyi

Szívmelengető oka van annak, hogy az idős asszony újra volán mögé ült. Segíteni akart legjobb barátnőjének.

Ez a tündéri néni, aki a most következő szívmelengető videó főszereplője, és aki, ha megtehetné, az egész világnak segítene, a 98 éves Evelyn. Igen, bizony. Jól hallották. Evelyn októberben már jóval közelebb lesz a százhoz, mint a kilencvenhez, de ez egy pillanatig sem akadályozza semmiben.

Annyira nem, hogy néhány hónapja még egy autóvezetői tanfolyamra is beiratkozott, hogy visszaszerezze rég elvesztett jogsiját. Hogy mégis miért? Nos, mert az idősek otthona, ahol ő is legjobb barátnője él, megszüntette azt a buszjáratot, amivel eddig hetente kétszer bevásárolni jártak. „Fogalmam sincs, hogy mire volt jó megszüntetni a buszt. Csak azt érték el vele, hogy a legjobb barátnőm, Joyce emiatt el akart költözni” – mondja, majd hozzáteszi, ezt nem engedhette meg.

Így hát a kezébe vette az irányítást, és úgy döntött, ha nincs más módja, hogy barátnőjét eljuttassa a boltba, ő maga fog vezetni. Csakhogy a jogsija hosszú évekkel ezelőtt lejárt… „Amikor meg akartam hosszabbítani, az ügyintéző szabályosan kinevetett, hogy 98 évesen még autóba akarok ülni. Majd közölte nem hosszabbíthatja meg, mert túl öreg vagyok” – panaszolja Evelyn. „Soha olyan haszontalannak és feleslegesnek nem éreztem még magam” – teszi hozzá, majd elárulja, beletelt egy kis időbe, mire ezekután összeszedte a bátorságát, és beiratkozott a tanfolyamra.

„Remek sofőr vagyok. Tényleg. Olyan, aki nem fél, tiszteli a szabályokat és óvatos, ha arról van szó. Persze én is oda tudok lépni, ha muszáj, de erre szerencsére ritkán van szükség. Nem csoda, hogy a vizsgám is azonnal, elsőre meglett” – mondja büszkén, majd hozzáteszi, azért vagyunk a földön, hogy ha lehetőségünk van rá, segítsünk másokon. Még akkor is, ha ehhez szükség van egy kis energiabefektetésre a részünkről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik