Élet-Stílus

Kilőtte a pumát – megmentette bátyját a 11 éves kislány

A családban minden gyerek ölt már nagymacskát.

A Washington-állambeli Twisp településen élő 13 éves Tammer White és 11 éves húga, Shelby a napokban hazafelé sétált az iskolából, amikor a kutyák vadul ugatni kezdtek, jelezve, hogy veszély leselkedik a gyerekekre. A srácok apja, Thomas, szerencsére észrevette, mi okozta az ebek idegességét: egy puma próbálta becserkészni a kisfiút. Az apa azonnal tudta, mi a dolga – megragadott egy puskát, és odaadta a 11 éves lánynak, aki gondolkodás nélkül végzett az állattal.

Nem arról van szó, hogy az apuka megőrült volna, hanem hogy – vele ellentétben – Shelby rendelkezik vadászengedéllyel, így ő törvényes keretek között kilőhette a nagymacskát.

A White-gyerekek. Fotó: Bill White/Facebook

A kislány bátyja pár héttel korábban szintén végzett egy pumával, amelyik a farmon mászkált, de még a gyerekek 9 éves öccse is elmondhatja magáról, hogy kivégzett egy hatalmas nagymacskát, miután az állat megölt a házuknál egy borjút.

A környéken az utóbbi években elszaporodtak a pumatámadások, így nem véletlen, hogy a White-gyerekek – elsősorban nagyapjuk jóvoltából – ennyire profin kezelik a puskát.

A bátyját megmentő Shelby például már 8 éves kora óta vadászik, már három nagyobb szarvast is elejtett (arról nem tesznek említést a források, hogy a patások is veszélyeztették-e a családot, vagy a kislány csak hobbiból gyilkolta le őket); a lelőtt állatokkal rendszerint közös fotókat is készítenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik