Élet-Stílus

Obama masszív sorozatfüggő

Előre elkérte kedvenc sorozati epizódjait az Egyesült Államok elnöke, mert tudta, hogy nem fog ráérni tévézni, amikor adásba kerülnek.

Barack Obama sokban különbözik elődjeitől, és úgy általában a világ vezető politikusaitól. Gyakran megragadja az alkalmat, hogy megmutassa: tud ő nagyon laza, és fiatalos felfogású ember is lenni, amellett, hogy képes elkormányozni a világ vezető szuperhatalmát.

Csütörtökön, egy nappal a House of Cards című tévésorozat második évadjának premierje előtt, az elnök fontosnak tartotta megüzenni a Twitter felhasználóinak, hogy legyenek kedvesek, és ne lőjenek le előre poénokat. Tegnap pedig a New York Times jegyzi meg egy cikk végén, hogy Obama egy múlt heti hivatalos vacsorán arra kérte Richard Plepler, az HBO vezérigazgatóját, hogy előre küldje el neki a True Detective és a Game of Thrones (Trónok harca) néhány epizódját, mert nem lesz ideje megnézni őket, amikor adásba kerülnek. Az adást felvenni és később megnézni számára nyilván nem opció: egy izgága hivatalnok, vagy politikus biztos elszólná magát izgalmába, hogy: „éééés azt elnök látta, amikor…!”

Obamának, ami azt illeti jó ízlése van a sorozatokhoz. A House Of Cards, Kevin Spacey-vel a főszerepben az amerikai hatalmi gépezet működésének mocskos részleteibe enged bepillantást. A True Detectiv-ben két nyomzó Woody Harrelson és Matthew McConaughey emlékszik vissza egy régi, felkavaró ügyre, miközben folyamatosan ugrálnak az időben, ahogy sorra bevillannak nekik az emlékek.

A Trónok harcát, pedig ugye senkinek nem kell bemutatni? Érdekes lehet, hogy az Egyesült Államok elnöke, vajon milyen szemmel nézi a történet hatalmi intrikával átszőtt részeit. Ennél már csak azt lenne jobb tudni, hogy mennyire tartja reálisnak a Houe of Cards világát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik