Élet-Stílus

A vásárlás boldogabbá tesz

Mégis működik a vásárlásterápia? Egy kutatás szerint bizonyhatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének.

A legújabb kutatás szerint a vásárlásterápia az állításokkal ellentétben, tényleg hatékony módja a depresszió elűzésének. A kutatók szerint még abban is segíthet, hogy úgy érezzük, nagyobb kontrollt gyakorlunk a környezetünkre.

A Michigani Egyetem szakértői három kísérletet végeztek el annak kiderítésére, hogy a vásárlás segít-e az embereknek a kontroll érzésének helyreállításában, és a szomorúság leküzdésében. Eredményeik azt mutatták, hogy ha veszünk valamit, az akár 40 százalékkal hatékonyabban adja vissza az embereknek a kontroll érzését, és háromszor nagyobb boldogságot okoz, mint azokban, akik csak nézelődnek a boltokban – olvasható a házipatika.com-on.

A korábbi kutatások kimutatták, hogy ha a vásárlás hangulatjavítás miatt történik, mert a vásárlók pozitív érzéseket tapasztalnak akkor, amikor legutóbbi vásárlásuk gyümölcsére gondolnak. A kutatók azonban azt állították, nem bizonyítható egyértelműen, hogy a vásárlásnak van-e bármilyen más előnnye azon kívül, hogy elvonja az emberek figyelmét.

A michigani szakértők szerint azonban a vásárlás valójában hatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik