Élet-Stílus

Pukkantgasson velünk önfeledten

Világnap van ma is, amit illik jelentőségéhez mérten ünnepelni.

Vallja be, hogy ön is imádja, és ha egyszer elkezdte nagyon nehezen tudja abbahagyni. Nem a napraforgómag ropogtatásról, hanem egy másik hétköznapi stresszoldóról, a buborékos fólia pukkantgatásáról van szó! Kevés gyönyör fogható például ahhoz, amikor egy nagydarab, még érintetlen buborékfólián mezítláb sétálunk. De csak úgy kézzel nyomogatni is nagyszerű érzés! Ön, hogy szokta? Sorban, vagy csak úgy össze-vissza? Balról-jobbra, jobbról-balra, vagy körkörösen? Mindegy a lényeg, hogy ha csak teheti, ma feltétlen pukkantgasson, ugyanis január 27-e a „Buborékfólia pukkantgatás Nemzetközi Világnapja” vagyis a „Bubble Wrap Appreciation Day”! Még a macskák is ünneplik!

 

 

AmikorAlfred Fielding, amerikai mérnök és Marc Chavannes, svájci feltaláló 1957-ben megalkották Sealed Air, vagyis Bezárt Levegő nevű ultramodern találmányukat, nem hogy azt nem gondolták, hogy a találmánynak egyszer világnapja lesz, de még azt sem, hogy mire fogják az emberek valójában használni. Ők futurisztikus, háromdimenziós tapétaként, a lakáskultúrát szerették volna forradalmasítani a buborékfóliával, de hamar rájöttek, hogy ez az ötlet egy igen sötét zsákutcába vezeti őket. Szerencsére rájöttek, hogy törékeny holmik csomagoló anyagaként több hasznát veszik a cuccnak, aztán az első emberek, akik ilyen csomagolásban kaptak árut, felfedezték a buborékok kipukkantásával járó örömet.

Bár nem csak a feltalálópáros 1960-ban bejegyzett, Sealed Air Corporation nevű cége gyárt buborékfóliát a termék angol neve a Bubble Wrap az ő levédett márkanevük. A vállalat innovációbarát, minden évben rendeznek egy versenyt, melyen fiatal feltalálók indulnak buborékfóliás találmányaikkal. Leginkább valóban hasznosakkal, és nem olyanokkal, mint Eric Buss, humorista hardcore-pukkantó bringája:

 

 

A pukkantgatás világnapján, ön is álljon meg egy percre és gondolja át, mennyi törékeny árucikk utazik ebben a percben is biztonságban, buborékfóliába csomagolva, illetve arra, hogy a világ valamelyik pontján, valószínűleg minden másodpercen kipukkant valaki buborékot! S ha éppen egy négyzetcentinyi buborékfólia sem akad a kezébe, pukkantson ki velünk legalább néhány virtuális buborékot! Ha IDE kattint kipróbálhat egy buborékpukkantó játékot. A szabályok eszerűek: kattintson és pukkantson! Ha kipipálja a jobb alsó sarokban a “Maniac mode” előtti négyzetet, akkor elég lesz csak elhúznia a kurzort a buborékok előtt! A Fresh Sheet feliratra kattintva új fólát kap, mögötte, a körnél pedig buborékméretet választhat! Jó pukizást kívánunk, de nem ám olyan őzikésre gondolunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik