Élet-Stílus

Így készíthet 15 perc alatt túrótortát!

Már egy zacskó kekszből, némi vajból meggyből és túróból elkészítheti a család legújabb kedvencét.

A recept, amire Bonnie konyhájában botlottunk azzal kezdődik, hogy szerzőnk a szokásosnál később, hullafáradtan hazaesik. Ismerős ugye? Ezután eszébe jutott, hogy a barátnője másnapi születésnapjára tortát ígért. Még mielőtt igazán kétségbeesett volna, arra gondolt, hogy ha ma már egész menüket el tudnak készíteni nem több, mint 30 perc alatt, miért ne lehetne hasonlóan gyors a sütés is.

Így született meg a 15 perces túrótorta, aminek elkészítéséhez a következőkre lesz szüksége: 1 zacskó Zabfalatok keksz, 8 dkg vaj, 500 gramm túró, 500 gramm mascarpone, 1 citromos Activia joghurt, 1 citrom, 1 narancs, 5 evőkanál porcukor, 1 meggybefőtt.

Elkészítése:

1. A kekszet az aprítóban teljesen szétmorzsolom, vagy zacskóba téve szétverem, majd beleteszem egy keverőtálba. A vajat megolvasztom folyékonyra, akinek van mikrója, annak ott ajánlom. Utána beleöntöm a kekszre, kanállal összekeverem. A kapcsos tortaformába beleszórom a vajas kekszet és a kanál fejével lenyomogatom, hogy szépen egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Berakom a hűtőbe.

2. A másik keverőtálba, vagy a robotgép keverőtáljába belekanalazom a mascarponét, túrót, citromos joghurtot, belekanalazok 5 evőkanál porcukrot. A narancsot kettévágom, kézzel belefacsarom a levét. A citrom héját a reszelőn belereszelem, de figyelni kell, hogy a fehér rész ne nagyon kerüljön bele, mert keserű lesz. Utána a citrom levét is belefacsarom. Robotgéppel jól összekeverem.

Ha kíváncsi a folytatásra, olvassa el Bonnie konyhájában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik