Élet-Stílus

Kidobták az étteremből a kétévest a cipője miatt

Az ortopéd cipője állítólag zavarta a többi vendéget. A családnak mennie kellett.

Szerencsére az elbűvölő, szőke kislány, Emma semmit sem fogott fel abból a szörnyűségből, ami a minap történt vele és családjával. Dukékat ugyanis az egyik Savannah-i étterem nemes egyszerűséggel kidobta, mert a kislány speciális cipője – egész pontosan annak sípoló hangja – állítólag zavarta a többi vendéget.

„Közölték velünk, hogy két választásunk van: vagy levesszük a gyerek lábáról a cipőt, vagy azonnal elhagyjuk az éttermet. Borzalmasan fájt az egész” – meséli az édesanya, aki hozzátette, egyik anyának se kívánja az érzést, hogy így diszkriminálják gyermekét.

Most biztos azt gondolják, minek adnak a szülők arra a gyerekre sípolós cipőt, ha étterembe mennek. Nos, a válasz igen egyszerű: mert kell. A kis Emma ugyanis egy születési rendellenesség miatt lassabban fejlődik, nehezebben tanul, mint kortársai, ezért a járással 23 hónapos kora ellenére még mindig problémái vannak. Az ortopédorvos javaslatára a szülők egy speciális cipőt vásároltak neki, ami egyrészt tartja a bokáját, másrészt sípolással jelzi, ha a gyerek rendesen jár.

Az ABC hírcsatorna Good Morning America című műsorában az édesapa, Stephen Duke elmagyarázta, hogy a cipőt orvos ajánlotta, hogy a kislány rendesen megtanulhasson járni. „Álmunkban se gondoltuk volna, hogy a gyermekünket emiatt bárhol diszkriminálni fogják.”

Hogy legyen valami jó is a történetben…

A Panera nevű étterem azóta már észbe kapott, és hogy jóvátegye a baklövését úgy döntött, amellett, hogy megköveti a Duke-családot, megszervez egy jótékonysági gyűjtést, aminek bevételét Emma gyógykezelésére fordítanák. „A St. Louis-i központú cég egyáltalán nem büszke arra, ami a napokban történt az egyik éttermében, épp ezért szeretné jóvátenni a hibát” – mondta később a szóvivőjük.

Önök szerint jóvá lehet tenni egy ilyen hibát? Írják meg a véleményüket kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik