Élet-Stílus

Korpásodás ellen itt a megoldás

hajapolas(1)(960x640).jpg (haj, )
hajapolas(1)(960x640).jpg (haj, )

Nem súlyos betegség, mégis sok ember küzd vele. Ez pedig nem más, mint a korpásodás.

A fehér pelyhek okozhatnak kellemetlen pillanatokat “viselőjének”, aggódni mégsem kell, a megfelelő készítményekkel a probléma kezelhető.

A korpásodás úgy alakul ki, hogy a fejbőr hámrétegének legfelső rétegéről túl nagy ütemben kezdenek el leválni az elhalt és összepréselődött hámsejtek, melyek között a gyors leválás miatt gyakran még a kapcsolódás is megmarad. Így ami egyébként észrevétlen, az a hámsejtek összekapaszkodása, és rendkívül nagy száma miatt fehéres-sárgás pelyhek formájában észrevehetővé válik, és számos kínos percet okoz viselőjének – olvasható a házipatika.com-on.

A korpásodás oka lehet a száraz fejbőr, seborrhoeás bőrgyulladás, pikkelysömör vagy ekcéma, bizonyos hajápoló szerekre való érzékenység, fejbőrgombásodás, de akár a túlzott stessz is.

A gyógyszertárakban nagyon jó minőségű korpásodás elleni készítményeket találunk. Enyhe korpásodás esetén kérjük a gyógyszerész segítségét a választáshoz, komolyabb esetekben inkább forduljunk bőrgyógyászhoz a probléma megoldása érdekében.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő készítményt, figyeljünk oda a helyes hajmosási technikára. Kétszer samponozzunk, hogy az összes elhalt hámsejtet eltávolítsuk a fejbőrünkről, és a második samponozásnál gyengéden masszírozzuk át a fejünket, majd 4-5 percig hagyjuk hatni a szert, hogy a hatóanyagok minél jobban kifejthessék hatásukat.

Illetve fontos még az alapos öblítés is, hogy semmilyen szermaradvány ne ragadhasson a hajunkban, mert az a fejbőrt tovább ingerelheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik