Élet-Stílus

Az angyaloknak nincsen szárnyuk – állítja a katolikus egyház szakértője

bukott angyal (angyal, nő, bukás)
bukott angyal (angyal, nő, bukás)

Léteznek, de fényből vannak az újra divatba jövő angyalok, az olasz pap szerint.

Az angyalok kezdenek újra divatba jönni, köszönhetően a legújabb kori vallásoknak. Kétségtelen, hogy léteznek, ám nem mint szárnyas emberi alakokat, hanem mint energialényeket kell őket elképzelni – nyilatkozta az AFP-nek Renzo Lavatori atya, egy angyalokról szóló konferencián, Rómában, egy angyalos freskókkal gazdagon díszített reneszánsz palotában.

„Az angyalokat nem látjuk, sokkal inkább érezzük a jelenlétüket, kicsit olyanok, mint a kristályvázákon megtörő fény” – mondta az angyalszakértő.

A lelkész egy az angyalok művészeti ábrázolásáról szóló vitán vett részt a vatikáni tulajdonú Palazzo della Cancelleria-ban. „Megvan a maga helye, a hagyományos angyalábrázolásoknak is, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ezek nem valósághűek” – mondta.

Lavatori atya, aki egyébként nem csak az angyaloknak, hanem a démonoknak is elismert szakértője a katolikus egyházban, úgy véli, hogy az angyalokra nagy szüksége van az emberiségnek mostanában. A vallástalanság és a materializmus terjedése, szerinte szélesre tárják az ajtót az ördög előtt. „Egyre több a zavaró ördögi erő körülöttünk” – véli az angyalszakértő lelkész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik