Élet-Stílus

Ötvenmilliót adományozott a cipőtisztító

Visszavonul a világ legnagylelkűbb cipőtisztítója, aki világhírűvé vált a beteg gyerekeken segítő adományaival.

A 71 éves Albert Lexie 1982 óta dolgozott heti két napot az amerikai Pittsburgh gyerekkórházában, és a helyi hírességnek számító férfi idén februárban vált az egész világon ismertté, miután története – amelyről a Hír24 is beszámolt – körbejárta a nemzetközi sajtót.

A cipőtisztító nagylelkűségének köszönheti hírnevét. Lexie ugyanis az kórházban eltöltött több mint harminc év alatt a neki adott borravalót teljes egészében egy beteg gyerekek megsegítésével foglalkozó alapítványnak adományozta.

Albert Lexie, utolsó munkanapján a pittsburghi kórházban – 32 alatt 220 ezer dollárt adományozott a beteg gyerekek javára
Fotó:CBS Pittsburgh

És az eltelt évtizedek alatt ez az összeg szép nagyra duzzadt. A CBS Pittsburgh decemberi híre szerint Lexie 220 ezer dollárt, azaz majdnem ötvenmillió forintot adott a beteg gyereknek. Ami különösen nagylelkű, ha figyelembe vesszük, hogy mindössze évi tízezer dollárból (kétmillió forint) él.

Lexie azonban 71 évesen úgy döntött, ideje nyugdíjba vonulnia, és a héten utolsó munkanapját töltötte el a kórházban, ahonnan nagyon hiányozni fog jelenléte, éneke, cipőtisztítása és persze a gyereknek adott borravalója – jelentette a CBS Pittsburgh.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik