Élet-Stílus

A hús kell az egészséghez

A mértékletes húsfogyasztás nélkülözhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakításához.

A hús az állatok emberi táplálkozásra alkalmas izomzata. Kémiai összetétele adja minőségét, amelyet számos tényező befolyásol (az állat faja, fajtája, kora, neme, tápláltsága). Teljes értékű fehérjéket tartalmaz, amely az emberi szervezet számára létfontosságú. Ezek testépítő vegyületek, amelyek a vázizomzat, a szívizom, a belső szervek, illetve a csontok felépítéséhez, az immunrendszer, a sebgyógyulás és a növekedés folyamataihoz nélkülözhetetlen anyagokkal járulnak hozzá, emellett kis mennyiségben energiával látják el a szervezetet – mondjaa HáziPatika kérdésére Henter Izabella, dietetikus.

Napi 5-6 dkg hús elfogyasztása fedezi egy ember esszenciális aminosav szükségletét és a fehérjeigényének pedig az egynegyedét.

Henter Izabella szerint “a mértékletes húsfogyasztás, megfelelően elkészített formában jelentősen hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz azáltal, hogy a szervezet egészséges működése számára nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosít. Fontos azonban, hogy a szükséges összetevőket csak a minőségi húsok tartalmazzák, így törekedjünk arra, hogy minden alkalommal megbízható helyről származó húst vásároljunk”.

A húsok nemcsak kiegyensúlyozott étrend részei, de változatos az íz világuk is és elkészítésük sem bonyolult. Szinte minden alkalomra remek választásnak bizonyulnak, akár egy hétköznapi ebédre, vagy egy ünnepi vacsorára is könnyen találhatunk kiváló recepteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik