Élet-Stílus

Vért izzad és könnyezik egy dominikai kamasz

Senki nem akarta elhinni, hogy tényleg ez történik vele egész addig, míg nem látták a saját szemükkel.

A 19 éves Delfina Cedenot négy éve kínozzák ritka betegségének meglehetősen szembetűnő és kellemetlen tünetei: a dominikai lány rendszeresen vért izzad és könnyezik, de alkalmanként még a körömágyából és a köldökéből is vér szivárog.

A környezetében sokáig a családján kívül senki hitte el, hogy Delfina valójában olyan tünetektől szenved, mint amilyenekről beszámol, egészen addig, míg egyszer a saját szemükkel nem látták. A lány ekkor már rendszeresen járt orvoshoz, akik dacára a rengeteg laborvizsgálatnak vér és vizelettesztnek, sehogy sem tudtak rájönni, mi baja.


Ritka betegsége miatt öngyilkos akart lenni – Forrás: Odditycentral

Egyik alkalommal a vérzés 15 teljes napig gyötörte Delfinát, aki a vérveszteségtől olyan kritikus állapotba került, hogy azonnali vérátömlesztésre volt szüksége. A lány, aki még csak most tanulja, hogyan éljen együtt betegségével elmondta, „Amikor először vérezni kezdtem, fogalmam se volt róla, mit gondoljak. Le voltam döbbenve” – meséli, majd elmondja, annyira szégyellte magát, hogy ki se akart menni otthonról.

„Az emberek halálra rémülnek tőlem. Azt gondolják, hogy ha hozzámérnek telefröcskölöm őket vérrel, pedig ez nincs így.” Azután, hogy az iskolát is ott hagyta a kegyetlen iskolatársai miatt, megpróbált öngyilkos lenni. „Egy maroknyi nyugtatót vettem be, amitől leállt a szívem. Újra kellett éleszteni” – meséli.

Néhány hónappal később azonban épp a furcsa betegségnek köszönhetően talált rá az igaz szerelem és azóta megpróbál nem tudomást venni a gonoszkodó emberekről. A 2013-as év egyébként nem csak a nagy szerelem miatt lesz maradandó Delfinának, hanem azért is, mert az orvosai végre megtalálták a furcsa tüneteinek az okát: a lánynak hematidrózisa van, ami azt jelenti, hogy a testben körülbelül 20-szor annyi adrenalin van, mint egy egészséges emberében. Amikor ideges, Delfina vérnyomása olyan magasra szökik, hogy ettől vért kezd izzadni.

Íme, egy videó a lányról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik