Élet-Stílus

Rózsaszín szoknyában harcol egy férfi a rák ellen

Tütü Projekt 3 (humor, rák elleni harc)
Tütü Projekt 3 (humor, rák elleni harc)

Szívszorító történet egy halálos betegségről, egy macsóról és az ő humoráról.

Egyszerre kell az embernek könnyeznie és nevetnie, ha találkozik Bob és Linda Carey történetével, meg a Tütü Projekttel. Első, 1986-os találkozásukkor egymásba szerettek, s azóta boldogan élnek. Akkor is ha az elmúlt tíz évüket a rák elleni szakadatlan harc határozta meg.

forrás: http://www.thetutuproject.com

Lindánál 2003-ban diagnosztizáltak mellrákot, fotósként dolgozó férje első gondolata az volt, hogy ki kell találnia valamit, amivel lelkileg támogathatja a feleségét és átsegítheti a nehézségeken. Úgy gondolta a nevetés lehet a legjobb módszer, ezért a humor fegyveréhez nyúlt. A kellékei között talált rózsaszín balerina tütüt, gondolta vicces lenne, ha felvenné és fotókat készítene magáról, amiket aztán a felesége nézegethetne a kemoterápiás kezelések alatt. Már az első sorozat hihetetlen hatást váltott ki: a kemoterápiás szobában a nők könnyes röhögés közepette adták kézről-kézre Linda telefonját, melyeken a férje által bekészített fotók sorakoztak: így indult a Tütü Projekt.

forrás: http://www.thetutuproject.com

Bob azóta, a legelképesztőbb helyeken dobta le a ruháit, vette fel a rózsaszín tütüt, és mímel esetlen, bukdácsoló balettre emlékeztető mozdulatokat, a fotóinak pedig csinált egy weboldalt, hogy másoknak is segíthessen. Három évvel a diagnózis után úgy tűnt, Linda sikeresen legyőzte a betegséget, a házaspár ezért létrehozott egy alapítványt, hogy a Tütü Projekten keresztül pénzt gyűjtsenek a rákkal harcoló emberek megsegítésére. Nem sokkal később a betegség újra megtámadta az asszonyt. Azóta ismét folyik a harc és viccesebbnél viccesebb képekkel bővül a Tütü Projekt.

További képek a Tütü Projekt oldalán, amit IDE kattintva érhet el, a lenti videóban pedig a főszereplők mesélik el történetüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik