Élet-Stílus

Hat napot élt túl egy autóroncsba szorulva

Baleset (baleset)
Baleset (baleset)

Az amerikai férfi vezetés közben rosszul lett, és egy szakadékba hajtott. Barátja holttestén fekve várta, hogy rátaláljanak.

A családja soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer viszontlátja majd a 36 éves Richard Koestert, annak ellenére, hogy a hatóságok semmi jóval nem kecsegtették őket, miután a férfi nyomtalanul eltűnt. A férfi eltűnése napján egy 59 éves barátjával együtt indult útnak autóval, ám mint kiderült a sofőr vezetés közben hirtelen rosszul lett, elvesztette uralmát az autó felett, így az a szakadékba zuhant a coloradói hegyekben.

Richard hiába élte túl a balesetet, nem tudott segítséget hívni, ráadásul a sérülései miatt mozogni sem bírt, így a következő hat nap és hat éjjel tehetetlenül, barátja holttestén feküdve várta, hogy rátaláljanak. „Ott feküdtem rajta, de fogalmam se volt róla. Úgy hiszem, neki – és még egy pár dolognak – köszönhettem, hogy egy életben maradtam: mert melegen tartott néhány óráig” – mesélte a megtört férfi, akit csak a szerencsének köszönhetően találtak meg. Napokkal később a közlekedési hatóság egyik embere vette észre a roncsot, majd értesítette a mentőket. Mint kiderült Koester életét nem csak a balesetben elszenvedett sérülések veszélyeztették, hanem az is, hogy vészesen kihűlt. Azonnal kórházba szállították, ahol mindkét lábát és az ujjait is amputálnia kellett az orvosoknak, hogy megmenthessék az életét.

Richard anyja a sajtónak elmondta, hogy fiának – akire még legalább öt műtét vár majd – mostantól két születésnapja van.

Csodával határos mód

Tulajdonképpen meglepően sok “csodával határos módon” megesett túlélőtörténetet lehet ismerni, lássunk hát párat belőlük!

2006-ban Hejcénél zuhant le egy szlovák békefenntartókat Pristinából hazafelé szállító repülőgép. A katonák közül egy maradt életben, sőt, egy kisebb agyduzzanattal megúszta a balesetet, el sem ájult, a zuhanás után még a feleségét is felhívta, hogy elmondja neki mi történt. (Egyébként a repülőgépen a szárny mögötti ülöhelyek nyújtják a legtöbb esélyt a túlélésre.)

Egy 87 éves brit bácsi megállt utazás közben, kiszállt a kocsijából, majd 80 métert bukfencezett lefelé. Eltört a válla és a könyöke. Próbált segítségért kiáltani, de senki nem hallotta meg a jajszavát. Az éjszakát is a völgy mélyén töltötte, túlélte a 3 fokos hideget is: összegömbölyödött, és levéltakarót hordott össze magára. A második napon találtak rá a rendőrök, akik a gazdátlan autóra figyeltek fel.

2010-ben egy holland gép zuhant le Tripoliban, 103 utas vesztette életét, de egy 10 éves holland kisfiú túlélte a balesetet. A géppel leszállás közben történt a szerencsétlenség. A macskáknak köztudomásúlag hét élete van, ebből párat felhasznált az a kiscica, aki egy 50 perces mosóprogramot élt túl egy mosógépben idén augusztusban. A manchesteri cica akkor mászott be a bepakolt szennyes közé, amikor gazdája épp elfordult, így észrevétlen maradt. Gazdája elszörnyűlködve húzta ki az ájult állatot a program végén, majd előbb a szomszéd próbálkozott sikertelen szájból szájba lélegeztetéssel, majd az állatorvos lehelt életet a cicába. Amely nyilván messze elkerüli a fürdőszobát azóta.

De nemcsak az állatvilág tagjai képesek csodálatos túlélésre. A hírhedt japán szökőárat is túlélte 2011-ben egy fenyő, egyedüliként Rikudzentakata város 70 000 fenyőfája közül. A 250 éves csodafenyő sajnos csak két évvel élte túl a tragédiát, utána tartósították, és a városlakóknak a remény szimbólumaként emlékműként szolgálja tovább életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik