Élet-Stílus

Enni vagy nem enni?

joghurt (joghurt)
joghurt (joghurt)

A tejcukorérzékenység kezelésének első és legfontosabb lépése, hogy a tejcukrot - más néven laktózt - tartalmazó élelmiszereket, ételeket elvonják a beteg étrendjéből.

Kellő felvilágosítás hiányában a betegek sokszor e termékek minden formáját kerülik, pedig az élelmiszeripar előállít olyan termékeket, amelyeket a tejcukorérzékenyek is – egyéni toleranciától függően – beépíthetnek étrendjükbe olvasható az egeszsegtukor.hu elemzésében. Nem kell tehát mindig lemondaniuk a tej és a tejkészítmények minden formájának fogyasztásáról, hiszen közismert tény, hogy ezek nélkülözhetetlenek az egészségmegőrző táplálkozásban.

Az oldalon Varga Zsuzsa főiskolai adjunktus ad részletes elemzést azokról az élelmiszerekről, amelyeket a laktózérzékenyek is fogyaszthatnak. A részleteket elolvashatják itt.

Fotó: Northfoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik