Élet-Stílus

Tudatosság kell a túléléshez

Gyógyszerek (győr, gyógyszer, )
Gyógyszerek (győr, gyógyszer, )

Fontos,hogy minél többen megismerjék az innovatív terápiás lehetőségeket, és hogy a betegek is aktívan részt tudjanak venni a gyógyulásukban.

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztésre fordított befektetések, az innovatív terápiák bevezetése és a népegészségügyi mutatószámok javulása között szoros és egyértelmű kapcsolat mutatható ki. Az innovatív terápiák számos betegségre nyújtanak és még többre nyújthatnának hatékony megoldást Magyarországon is, azonban ismertségük alacsony. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) felvilágosító kampányt indított a lakosság egészségtudatosságnak és a modern terápiás lehetőségek ismertségének növelése érdekében.

A gyógyszerfejlesztők munkája igen eredményes, azonban a vényköteles gyógyszerekre vonatkozó kommunikációs szabályozás miatt az új készítményekről egyáltalán nem, vagy csak igen keveset hallhatunk. Sokszor az érintett sincs tisztában azzal, hogy betegsége időközben gyógyíthatóvá vált, vagy olyan új terápiás lehetőség is elérhető, ami alapjaiban megváltoztathatja az életét.

Napjainkban az innovatív terápiák számos gyakori és súlyos betegség gyógyításában játszanak alapvető szerepet, legyen szó stroke megelőzésről, hepatitisről, daganatos megbetegedésekről, epilepsziáról, cukorbetegségről, sclerosis multiplexről, AIDS-ről, vagy a rheumatoid arthritisről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik