Élet-Stílus

Nem tudja, mire szórja el a pénzét? Segítünk!

Hihetetlen, de már volt, aki fizetett de az alább felsorolt termékekért. Nem is keveset. Íme néhány gyöngyszem az értelmetlen, de legalább brutálisan drága tárgyak tekintélyes halmazából!

Egyre több listával találkozhatunk, ahol csillagászati áron vásárolt tárgyak sorakoznak, ám azok közül is a legkevésbé hasznosak. Néhány csodálatos példa következik.

700 milliós nyaklánc a kutyusnak

Egyetlen kutyás háztartásból sem hiányozhat ez a nyakék. Igen, ezt Morzsi viselheti! Potom 3,2 millió dollár (több mint 700 millió forint) az ára. Van ebben minden: gyémánt, platina, 18 karátos arany, a szíj pedig krokodilbőr, szóval ennyiért a hülyének is megéri.

Kutyaparfüm

Ha netán kedvencünk még a nyakékkel sem elégedett, vásároljunk neki parfümöt – 660 ezer forintnyi dollárért kínálják, de biztosan kellemes az illata!

Gazdaságos pókerszett

A világ legdrágább pókerkészletével az a baj, hogy sokat kell elég sikeresen játszani, hogy az ára megtérüljön. A zsetonok 18 karátos fehéraranyból készültek (nyomokban tüskésrája-bőrt is tartalmaznak), és – a lapokkal együtt – krokodilbőrtáskában nyugszanak. A szett 7,1 millió dolláros áron kelt el, ami alig több mint másfél milliárd forint.

Egérkirály

Ez az őrülten ízléses egér nem biztos, hogy jól használható a mindennapi kattintgatáshoz, de legalább nem olcsó. Hát igen, van, akinek Grabowski jut eszébe az egérről, másnak Swarovski. Az igazán jutányos ár 34 000 dollár, azaz közel 7 és fél millió forint.

Aranyember

A fentebb tárgyalt ereklyékhez képest fillérekért vásárolták meg a fenti ruhadarabot. A láthatóan nem turkálóból vett rövid ujjú ing nem aranyozott. Színarany. (Na jó, kis fehér bársony is van benne, a gombok pedig Swarovski-kristályból készültek). Valamivel több mint 22 ezer dollár (4,8 millió forint) az ára, de valljuk be, hogy csak ezekkel a – szintén nagyon visszafogott – kiegészítőkkel együtt mutat tökéletesen.

Házörző

Mivel szerintünk egy talpig páncélba öltöztetett tengerimalac minden pénzt megér, így az eBay-en kifizetett 24 300 dollár (több mint 5 millió forint) igazán semmiség.

Da Hong Pao-tea

Végül a kivétel – hiszen egy Ming-dinasztia idejéből fennmaradt teára mégsem mondhatjuk, hogy baromság. A tealevelekhez állítólag nem könnyű hozzájutni (a kínai kormány tulajdonát képezik), pedig biztos komoly kereslet lenne a kilogrammonként 1,25 millió dollárért kapható termékre. Nem egy menzatea-árfekvés, de biztosan finomabb is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik