Élet-Stílus

Instagram gyorstalpaló kezdőknek: a kötelező elemek

Vannak fotótémák, amelyek minden Instagram-felhasználó képtárában visszaköszönnek. Ha valaki most kezd elmerülni a filterezett képek világában, jó ha tudja, mire számíthat.

A közhiedelemmel ellentétben az Instagramon nem kizárólag művészi eszközökkel felturbózott kihalt tájakat láthatunk. Íme néhány tipikus fotótéma.

Munka = buli

A munkahelyi képek jelentős része egy alternatív világban készülhet, vagy csak mindenki szeretné elhitetni, hogy valójában élvezi a napi robotot. A képeken mosolygó emberek lazáznak (feltéve, hogy látszik a fejük) – ki ne szeretne egy ilyen helyen dolgozni!

Gasztropornó

Ezt a műfajt nem (sem) az instagramozók találták fel, viszont ők tökéletesítik; és nem csak a képeket művészivé tevő filterek használatával. A lefotózott étel a legritkább esetben párizsis zsemle; a megörökített kaják többségét élő ember még nem kóstolta, gyakran meg sem tippelhető, hogy milyen élő növényt, esetleg elhunyt állatot készül elfogyasztani a művész.

Partyfotó

A hétvégéken bulifotókkal telik meg a rendszer. A tetszőleges szeszesital mellett a képeken kötelező elem a lézerfény és az ölelkezés, de úgy, hogy a felsoroltak közül igazából egyik sem látható rendesen.

Hot-dog lábak

Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Házi- és egyéb állatok

A profi természetfotósok babérjaira törő Instagram-alkotó megvárja, amíg a kiszemelt állat (legyen az saját tulajdonú vagy vad-) csinál valami vicceset. Ehhez még művészi filter sem kell.

Ha pedig az állat nem hajlandó önszántából poénkodni, akkor ezen könnyen lehet segíteni vicces kiegészítőkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik