Élet-Stílus

Kutyák húsa és agya az új menő csemege

kutya (kutya)
kutya (kutya)

Thaiföld északkeleti részén a túl drágává vált bivaly és marha helyett kezdték el enni az ebeket.

A délkelet-ázsiai konyha mindig is tartogatott az európai gyomornak befogadhatatlannak gondolt ételeket, nem hiába gondolják sokan, hogy arrafelé bármit megesznek az emberek. Ezt az elképzelést nem fogják eloszlatni a Thaiföld észak-keleti részén lévő Szakonnakhon (Sakon Nakhon) tartomány lakói, akik egyre több és több kutyahúst kezdtek el enni. Sőt, a legkeresettebb csemegének a kutyák agya számít, főleg a fiatalok körében – írta a helyi sajtó.

A kutyák azután kezdtek el megjelenni ételéként a helyi asztalokon, és hentespultokon, hogy a marha- és a bivalyhús sok embernek megfizethetetlenné vált. A kutyafogyasztást – ahogy az lenni szokott – babonák is támogatják.  A helyiek ugyanis úgy tartják, hogy a kutyaagy megevése növeli a szexuális teljesítőképességet. A fekete kutyák agya különösen keresettnek számít, mert a helyi hiedelmek szerint elfogyasztása melegen és egészségesen tartja az embereket télen.

Kutyahús készül Thaiföldön
Fotó:Sanook

A helyi sajtóban még azt is leírták, hogy miként kell jól elkészíteni az ebagyakat és milyen fűszerezést szoktak alkalmazni, és még azt is megtudtuk, hogy sokan a levágott kutyafej orrába feldugott szívószálon át fogyasztják el a világ nagy részén elképzelhetetlen csemegét.

Kutyabarátoknak jó hír, hogy ez úgy tűnik, még a helyi sajtó szerint sem számít természetesnek, és a kutyalakomákról készült képekben kitakarták az ételeket, jelezve, ez olyan látvány, amit nem osztanának meg közönségükkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik