Élet-Stílus

Meztelen nőkkel reklámozzák a koporsókat

Ahol nem csak sírjaink domborulnak...

Így ősszel, általában a kelleténél többször jut eszünkbe az elmúlás meg a halál: október 6, november 1, november 4. Temetők, hol sírjaink domborulnak. Kellemetlen gondolatok a lét elviselhetetlen könnyűségéről, mert a holtbiztos enyészet tudatában lehet-e bármi értelme bárminek? Talán az adott pillanatnak.

A lengyel Lindner koporsógyárban valószínűleg nem átlagmarketingesek, hanem filozófusok dolgoznak. Mert lehet azt mondani, hogy koporsót (szerencsére még élő) meztelen nővel reklámozni egy súlyos félreértés abszurd eredménye, ízléstelen szenzációhajhászás. De ha a dolgok mögé nézünk? Azt kell látnunk, hogy ne várd a májust kedvesem, mert ott lebeg a fejed fölött a kaszás, meg a koporsós. Szerelemre fel, üzeni fotóival a Lindner az idő örök múlásának legmegrázóbb szimbólumán: egy naptáron.


Forrás: kalendarzlindner.pl

A cég öt éve, a témához illő változatossággal terjeszti az „Élj a mának igéjét”: 2010-ben, talán a kezdeti bizonytalanság miatt még hiányzott a koncepció, de azóta! A következő évben a könnyen hulló gengszterek világát idéző képek serkentettek az életre. A 2012-es naptár melyben különböző nemzetek színeire testfestett nők pózolnak, arra hívja fel a figyelmet, hogy bárhol éljen az ember előbb-utóbb meghal. Tavaly a cég grafikusai a photoshopot nem kímélve egy új dimenzió, az idő megidézésével bővítették a látóteret. A most megjelent 2014-es naptárban pedig a zöld forradalmat készítik elő: nő, koporsó, természet egy-egy teljes recyling kör a naptár minden oldalán. Mi sem természetesebb ennél.

A filozofikus naptárak alig több mint kétezer forintnak megfelelő zlotyiért megrendelhetők, mindegyikhez koporsó formájú medál jár ajándékba: halottak napjára tökéletes.

Amíg megérkezik a posta, nézzünk meg egy témába vágó, zseniális filmalkotást. A Zombie Women of Satan az fajta, ízig-vérig műalkotás, amit nem érdemes magyarázni. Nem is igazán lehet. Magával ragadó, mesteri dramaturgia, seniálisan szövődő cselekmény, drámai mélységek, katarzis.

Meg bögyös, félmeztelen ZOMBICSAJOK!!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik