Élet-Stílus

Betiltott, mocskos tánc

Twerking (tánc, twerking, usa)
Twerking (tánc, twerking, usa)

Rossz szemmel nézik az erotikus fenékrázást

Valószínűleg inkább pikáns fűszerezése, mint valódi hírértéke miatt lett világszerte hír, a kaposvári dekoltázsbotrányból. Az egyetem rektora szigorú szabályzatot alkotott a hallgatók öltözködéséről, akik felháborodásukban először meztelenül tartottak órát, majd néhányan közülük feledhető demonstrációt tartottak a kihívó öltözködés jogáért.

Amerika a szabadságjogok tekintetében nem kevéssel jár Magyarország előtt, de határok azért ott is vannak, Marlyand állam fővárosában, Annapolisban legalábbis. Egy ottani középiskolában komolyan megelégelték a fél világ szemét szúró seggrázó trend, a twerking terjedését – írja a CBS. Arról már a Hír24-en is beszámoltunk, hogy néhol igen szigorú a megítélése az erotikusnál egy fokkal fülledtebb, már-már pornográf mozdulatoknak.

Mivel a videomegosztókon hemzsegnek a kamaszok iskolai táncbemutatóiról készült felvételek, az annapolisi gimnázium vezetése úgy döntött elébe megy egy esetleges botránynak, és szerződést írat alá diákjaival, illetve szüleikkel, melyben vállalniuk kell, hogy még véletlenül sem csempésznek erotikus elemeket a táncokba a közelgő bálon. A popsit nem dörzsöljük a partnerhez, tilos az intim érintés, és az égbe emelt fenék rázása. A szabályszegés azonnali kitiltást von maga után. Nem akarunk tippeket adni, de arról nincs szó, hogy ezeket milyen viseletben nem szabad előadni.

Már több mint húsz éve, hogy utoljára tiltott tánc hódított Amerikában, s abból gyorsan világsiker lett. Ki emlékszik még rá?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik