Élet-Stílus

Lilába öltöznek a menyasszonyok?

Ruhában és dekorációban is ez hódít jövőre – állítják a váci esküvő kiállítás szervezői.

Bár a magyar lányok többsége nem mer újítani, ragaszkodnak a hófehér menyasszonyi ruhákhoz, még az ekrü is alig bukkan fel – teszi hozzá Szentkirályi Judit, a Nefelejcs Esküvő Kft. egyik tulajdonosa és egyben a kiállítás szervezője. Ruhában is jön a lila, a teremdekorációban pedig egyértelműen uralkodni fog – mondja mégis, öt éves tapasztalattal a háta mögött.

Szertartás szabadban

Ez a nyár is azt bizonyította, hogy egyre többen keresnek szabadtéri helyszíneket, de az ő rendezvényszervezői tapasztalatuk azt mondja, mindig legyen B terv, mert a magyar klíma nem kiszámítható. Nem véletlen, hogy tartottak már esküvőt a váci Duna parton a Zenepavilonnál, Berkenyén és Nőtincsen a kis tó közepén vagy a bánki tó partján, de a vacsorát azért minden esetben zárt helyen tálalták fel.

Fotó: Nefelejcs Esküvő Kft.,Szentkirályi

Nógrád és Pest megye lakodalmi helyszínei, cukrászai, fotósai, sminkesei és fodrászai hatodszor mutatták meg magukat az ifjú pároknak, de voltak itt ruhakölcsönzők, zenészek, vőfélyek is, hisz manapság egy valamire való lakodalom nélkülük sem telhet el. S hogy miért októberben, amikor a nagy fővárosi esküvő kiállítások január vége felé szoktak jelentkezni? – Az elsőket még mi is februárban tartottuk – válaszol Judit nevetve -, de rájöttünk, hogy a májusi vagy nyári esküvőre készülő párok addig már sok mindent eldöntenek, lefoglalnak. Ilyenkor októberben még minden kiállítónk tud nekik újat mondani, mutatni.

Mindenről legyen papír

S hogy mit tanácsol a közgazdász szervező, aki barátnőjével, László Anikóval épp saját esküvője tapasztalatai alapján vágott bele évekkel ezelőtt az üzletbe? – Mindig írjanak szerződést a párok minden szolgáltatásról, akkor is, ha nem egy cég kezébe adják a nagy nap megszervezését. Ha ez elmarad, bizony előfordul, hogy a fotós strandpapucsban és atlétatrikóban rohangál a vendégek között, de arra is volt már példa, hogy egy életre eltűnt az ifjú pár képeivel, vagy a vőfély már a vacsorára is pityókásan invitálta a násznépet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik