Élet-Stílus

Azért éheztette kutyáját, mert az nem ember

A szerencsétlen állat négy évig élt a fához láncolva.

Jeremy Shane Temple, a férfi, akit vétek lenne gazdának nevezni, amellett, hogy megláncolta és fához kötötte kutyáját, hetente legfeljebb egyszer vitt neki ételt és vizet. A szomszédok szerint is látványosan tett arra, mi van kutyájával: amikor szóvá tették neki, hogy a kutya nagyon sovány, a férfi azzal intézte el a dolgot, hogy az állat krónikus beteg, ami ezzel jár.


A tulajdonos szerint a kutyát nem illetik meg az emberi körülmények
Kép forrása: Middleton Police

Végül az egyik jóérzésű szomszéd megelégelte a csontsovány kutya szenvedéseit, és riasztotta az állatvédőket. Amikor a kiérkező hatóságok szembesítették Temple-t a kutya körülményeivel, a férfi lazán közölte, hogy azért tartotta így a kutyáját, Tobey-t, mert a kutya nem ember, így nincs szüksége emberi körülményekre sem.

Az állatvédőknek sikerült a kutyát elkobozni Temple-től (akit egyébként a hatóság állatkínzás miatt letartóztatott, és 25 dollár bírság megfizetésére kötelezett) és állatorvoshoz szállítani. Kiderült, hogy az életéért küzdő jószág, Joseph, ahogy az állatvédők végül elnevezték, nem csak éhezett. A gazdi soha egyetlen ajánlott, vagy kötelező védőoltást sem adatott be neki, így komoly és kiterjedt fülgyulladása volt, bolhák és kullancsok lepték el, sőt az orvosok szívférget is találtak nála.


Joseph már gyógyul, és várhatóan teljesen felépül majd
Forrás: Facebook

Bár a kutya gyógyítása és rehabilitációja nem lesz olcsó, az állatvédők szerint Joseph tökéletesen meggyógyulhat, és örökbefogadható lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik