Élet-Stílus

Felfújható “meleg barátot” kínált a Tesco

Két viccesnek szánt termékét vonta vissza néhány nap leforgása alatt a brit áruház, mert egyikkel a mentálisan sérült, a másikkal a meleg emberekről közvetített torz sztereotípiákat a vásárlóinak

A halloweenre szánt, őrült tömeggyilkost formáló „Pszichiátriai páciens” fantázianevű jelmezeket a konkurens Asda-val együtt vonták vissza a múlt hét végén, és kértek elnézést, amiért alátámasztották a mentálisan sérült emberekkel kapcsdolatos szörnyű tévhiteket – írja a Sky News weboldala..

Egy nappal a később, már a Tesco másik terméke került a címlapokra: a „Felfújható meleg-barát baba” amelyik a leírása szerint tökéletes, vicces ajándék a három-négyéves kislányok számára. A használati utasításon többek között az áll: „A Szex és New York, és a Will és Grace című sorozatokból, ha mást nem is, azt megtanultuk, hogy ez a szezon a meleg barátoké… minden nőnek szüksége van egyre, aki ellátja divattanácsokkal, és figyelmezteti, ha túl nagy a feneke…”

„Ezt a terméket egy külső beszállító töltötte fel a honlapunkra. Amint észrevettük, hogy mennyire sértő, azonnal leszedettük onnan” – magyarázkodott a brit hírcsatornának az áruházlánc egyik szóvivője. A jelmezeket és felfújható figurát azóta nem lehet kapni.

Ben Summerskill, angol meleg-jogi aktivista értetlenségét fejezte ki az üggyel kapcsolatban: „Miért lenne szüksége bárkinek felfújható meleg barátra, amikor legalább kétmillió igazi mászkál az utcán? Ők is bármikor elérhetőek, s a legtöbben közülük jobban is néznek ki, mint a Tesco plasztik-babái.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik