Élet-Stílus

Elfelejtett járni egy kutya

Évek óta senki sem nyírta a négylábú szőrét.

Újra meg kell tanulnia járni a 14 éves uszkárnak, Gingernek. A szerencsétlen állatról – akit a napokban vittek be a Texas állambeli Denton egyik lakásáról a helyi menhelyre, az Egyesült Államokban – senki sem mondta volna meg első ránézésre, milyen fajta.

Előtte – Forrás: Dallas News

A négylábú sosem hagyta el a lakást, és annyira elhanyagolta a gazdája, hogy horrorisztikusan megnőtt a bundája és a körme. Mivel senki sem nyírta, ezért a tappancsán, a lábán és a száján lévő szőrök össze is nőttek, sőt a körme is brutális méretűvé vált. A több kiló összefüggő bunda szó szerint fogva tartotta a négylábút, aki emiatt olyan testtartást vett fel az elmúlt évek alatt, amely teljesen eltér a normális járástól.

Ráadásul teljesen kiszáradt állapotban találtak rá az ebre, mivel inni sem tudott a szőre miatt, annyira belenőtt a szájába; emiatt még szájfertőzés is kialakult nála, amit jelenleg kezelnek.

Utána – Forrás: Dallas News

Most, hogy az állatmenhelyen kiszabadították a „szőrfogságból”, Ginger újra járni tanul, s várja, hogy valaki örökbe fogadja. „Olyan, mint a kalitkából szabadult madár” – meséli a menhely vezetője, aki még sosem látott ennyire elhanyagolt kutyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik