Élet-Stílus

“Vajon a párom is észrevette?” – a leggyakoribb tévhitek a merevedési zavarról

szex(960x640)(1).jpg (szex, )
szex(960x640)(1).jpg (szex, )

Ilyen például, hogy a pornó segít.

Az első jeleknek sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget: azt gondolják, csak fáradtak, stresszesek, és azt, hogy egyszerűen nem volt kedvük… Aztán a probléma ismét jelentkezik, és indul a pánik.

Mivel a merevedési zavar egyike azon témáknak, amiről se az érintett, se a párja nem beszél szívesen, nem csoda, hogy számos tévhit és félelem kering ezzel kapcsolatban. Most ezek között próbálunk egy kicsit rendet tenni a Házipatika segítségével.

Az első és szinte leggyakrabban felmerülő kérdés: vajon a másik is észrevette, hogy valami nem stimmel?

Ne legyünk naivak, szinte biztos. Már csak azért is, mert gyakorlatilag kizárt eltitkolni ilyesmit az előtt, akivel a legmeghittebb kapcsolatban vagyunk. Az is valószínű, hogy a témáról a társában is kavarognak a gondolatok, félelem attól, hogy esetleg benne van a hiba, talán már nem olyan kívánatos.

Azért van, mert már nem szeretjük egymást annyira?

Igen, az egyik legáltalánosabb tévhit, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése. Jó hír, hogy az esetek nagy többségében erről szó sincs. Statisztikai tény ugyanis, hogy a merevedési zavarok többségének hátterében szervi okok állnak. Amikor ez nem igazolható, akkor érdemes megvizsgálni a párkapcsolatot is.

Megöregedtem?

A merevedési zavar NEM az öregség jele. Vagyis nem csak. Igen, az életkorral együtt jár, hogy a hímvessző veszít a merevségéből, és az is, hogy több ingerlés kell a merevség eléréséhez, de ez nem funkciózavar. Inkább arról van szó, hogy idősebb korban gyakrabban fordulnak elő olyan betegségek (cukorbetegség, keringési zavarok, szív- és érrendszeri betegségek), amelyeknek a tünetei, következményei közé tartoznak a merevedési zavarok is.

Mi lesz, ha rosszabbodik a helyzet?

Ne várja meg, míg a helyzet odáig fajul, inkább fogja a párját, és keressék meg együtt az okokat! Míg az őszinte beszélgetés, az orvosi vizsgálat, és a szexuálterápia meghozza az eredményét, addig közösen azt is kitalálhatják, az aktuson kívül, milyen gyengéd örömszerzési formákat vethetnek még be.

Kíváncsi, mi ronthat igazán a helyzeten, és mibe nem szabad menekülni? Olvassa el ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik