Élet-Stílus

Mi kell az oviba?

Íme, a legfontosabb kellékek a benti cipőtől a tisztasági csomagig.

Alig pár nap, és már itt is a szeptember, ami azt jelenti, hogy lassan indul a mókuskerék: elkezdődik az iskola és az óvoda is. Most, az Ursula blog segítségével azt vesszük sorra, mi mindenre lesz szüksége egy először óvodába igyekvő töpörtyűknek:

Hátha idén más jár hasonló cipőben, meg nekem is jól jön a lista, mi is kell még, ezért gondoltam, összeírom, mit érdemes összeszedni hétfőig: Amit a mi óvodánkban kérnek:

Tisztasági csomag

Szalvéta, wc-papír, fogkefe, fogkrém, papír zsebkendő. Ezt évente két alkalommal kell bevinni. Annak ellenére úgy gondolom, hogy érdemes megvenni mindenből itt is a minőségit, hogy biztos vagyok benne, nem külön tárolják névre szólóan a fogkrémet, wc-papírt. De hiszek benne, hogy ha mindenki úgy gondolkozna, mint én, akkor a gyerekeink minőségi dolgokat használhatnának az óvodában is (és itt most ne kezdjünk bele azokba az urban legendákba, hogy a dadusok kicserélik a háromrétegű papírt gazdaságosra, és hazahordják, én ezt nem vagyok hajlandó elhinni!).

Ágyneműhuzat

Ebben az óvodában a régi fajta tábori ágyak vannak, úgyhogy kell egy 60X120-as csőlepedő (120X120-as négyzet összehajtva, összevarrva), és 140X90-es takaróra huzat. Én varrtam egy lapos kispárnát is, hadd gyűrjék. Van, ahová az ágyneműt is vinni kell, sőt, ismerek olyan óvodát, ahol a délutáni alváshoz való szivacsot is a szülő veszi meg.

Ha kíváncsi, mire lehet még az apróságoknak szüksége, vagy ötlete van, mivel lenne érdemes bővíteni a listát, kattintson az Ursula blogra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik