Élet-Stílus

Ez az igazi love story: egy napon halt meg a házaspár

idősek (idős, )
idősek (idős, )

Szívszorító szerelmi történet.

Harold és Ruth Knapke egy napon halt meg az öregek otthonában. Először a férj hunyt el, majd mindössze 11 óra különbséggel a neje is követte. Ugyan az asszony volt rosszabb egészségi állapotban, ám elsőként mégis a férfi halt meg. Lányaik szerint édesapjuknak ez volt a felesége iránti szerelmének utolsó megnyilvánulása. „Szerintünk el akarta kísérni édesanyánkat az útra, és előre ment” – vélekednek a házaspár hozzátartozói.

Az ohiói házaspár több mint 65 évet élt együtt, pár nap múlva ünnepelték volna a 66. házassági évfordulójukat. Még gyerekkorukban ismerték meg egymást, és a kapcsolatuk hosszú levelezéseken keresztül bontakozott ki, Harold ugyanis katonaként szolgált a II. világháború idején. Összesen hat gyereket neveltek fel.

„Ez az igazi szerelmi történet. Annyira el voltak kötelezve, és odaadóak voltak egymás iránt, hogy sehova sem mentek egymás nélkül, még a halálba sem” – mondta az egyik lányuk. A kettős temetésen egyébként a lányunokák vitték Ruth koporsóját, míg a fiúunokák nagyapjukét, Haroldét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik