Élet-Stílus

Így néz ki a lábunk magas sarkúban

3D-s felvétel készült arról, amit az orvosok évek óta szajkóznak.

A testsúly előreesik, teljes egészében a láb első felét terhelve, a medencecsont és a váll pedig természetellenes pozícióba kerül – és ez csupán néhány a magas sarkú – hosszú távon – fájdalmas következményei közül.

Az észak-londoni Royal National Orthopaedic Hospital a napokban több száz úttörő és egyben döbbenetes felvételt készített arról, mi zajlik le egy nő testében, ha magas sarkú cipőt húz. Mindezt egy több mint 340 ezer dollárba kerülő 3D-s szkenner segítségével, ami 60 másodperc alatt 360 fokban fotózza a pácienst.


Forrás: news.au.com

Mint kiderült, a szkenner sokkal átfogóbb képet ad arról, mi történik a lábbal, mint korábban a röntgenfelvételek tették. Andy Goldberg ortopédsebész elmondta, a felvételekből kiderült, hogy a magas sarkú cipők okozta deformitások sokkal összetettebbek, mint az korábban bárki gondolta volna: „A lábujjak összepréselődnek, minél divatosabb egy cipő, annál inkább, ez pedig hosszú távon súlyos következményekkel járhat.”

A szakember elárulta azt is, azzal nincs gond, ha egy nő ideig-óráig magas sarkú cipőben van. „Baj akkor van, ha valaki napi 8 órában, vagy még ennél is tovább hordja ezeket a topánokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik