Élet-Stílus

10 éves fiú testében él a 40 éves férfi

4 év alatt 1 évet öregszik az ismeretlen betegségben szenvedő Nicky Freeman.

A világon mindössze maroknyi embert érint, és annyira titokzatos, hogy az orvosok mindmáig még nevet sem tudtak adni annak a genetikai betegségnek, amiben az ausztrál Nicky Freeman és sorstársai szenvednek.

A kór egyik sajátossága, hogy valamilyen módon hat a növekedést befolyásoló agyi területre, ezért az ebben szenvedők az átlagosnál sokkal lassabban öregszenek meg: 4 év alatt csak 1 évet, ami azt jelenti, hogy életük jó részét egy gyerek testében töltik.


4 év alatt öregszik 1-et
Forrás: side2.no

Nicky édesanyja, Kayleen Freeman azt mondja, a fia és a hozzá hasonló betegek hordozhatják az örök fiatalság kulcsát, csakhogy ezért nagy árat fizetnek. A többségük azon túlmenően, hogy szinte egyáltalán nem nő, valamilyen egyéb rendellenességben szenved: nem látnak, hallanak, sokan beszélni se tanulnak meg soha.

Kayleen egyébként meg van győződve arról, hogy a ritka betegség több – a terhessége alatt bekövetkezett – esemény miatt alakulhatott ki. „A terhességem alatt hirtelen allergiás lettem a tojásra, de olyan erősen, hogy már attól bedurrant a szemem, ha csak megtörtek egyet a jelenlétemben” – meséli, majd elárulja, az orvosa erős antihisztamint írt fel a tünetek kezelésére.

És, ha mindez nem lett volna elég rossz, Nicky születésekor se volt minden zökkenőmentes: „A szülész ügyetlenkedett a gyerek koponyájával, és véletlenül megnyomta a kutacsát. Ma már nem tudom, melyik esemény okozhatta a betegségét” – tette hozzá az anya.


A világon egy maroknyian szenvednek a titokzatos kórban
Forrás: The Daily Mail

Nem Nicky egyébként az egyetlen, aki egész életét gyerektestben kénytelen tölteni: a TLC tévécsatorna augusztus 19-ei műsorában bemutatják majd a nyolcéves, montanai Gabby Williamst, aki még mindig csecsemőnek látszik, és azt a 31 éves brazil asszonyt is, aki alig néz ki többnek, egy 2-3 évesnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik