Élet-Stílus

Közös önkielégítésre invitálnak (+18)

Május a maszturbálás hónapja, a jeles évforduló megünneplését pedig évről évre önkielégítő maratonnal indítják.

Túl vagyunk az áprilisi „orgazmus hónapon”, ám a májust sem ússzuk meg újabb szexévforduló nélkül. 1995 óta ugyanis ezt a hónapot a maszturbálás hónapjaként tartják számon, miután a Good Vibrations (Jó vibrációk) névre keresztelt, San Franciscó-i szexbolt annak idején elindította a mozgalmat. Az erotikus könyveket, szexuális segédeszközöket és pornófilmeket forgalmazó üzlet így akart „lázadni” az ellen, hogy Bill Clinton amerikai elnök kirúgta Joycelyn Elderst, az akkori amerikai tisztifőorvost, amiért kijelentette: az önkielégítést is be kell vonni a fiatalok szexuális oktatásába.

San Franciscóhoz idővel újabb és újabb városok csatlakoztak, ahol hasonlóképpen megrendezik a hónap csúcspontjának számító eseményt, a maszturbációs maratont (például az európai városok közül elsőként Londonban, 2006-ban), idén pedig Philadelphia is beáll a sorba, ott szerdán tartják az első „megmérettetést”.

Fotó: shutterstock

Az önkielégítés hónapja és a „masztizással” kapcsolatos események hátterében azonban nagyon is komoly gondolatok húzódnak meg. A cél valójában az, hogy felhívják a figyelmet az önkielégítés természetességére, fontosságára, hiszen nemcsak egészséges, biztonságos és élvezetes, hanem abban is segít, hogy kiismerjük a testünket és az erogén zónáinkat. Ráadásul jótékonysági indíttatása is van a „maszti-hónapnak”, hiszen a szervezők igyekeznek pénzt gyűjteni a szexuális oktatás nonprofit támogatására.

Mindemellett a maszturbálás hónapjához rekordfelállítások és -döntések is szorosan kapcsolódnak. Sonny Nash pornószínészhez fűződik a „leghosszabb ideig tartó maszturbálás” rekordja (10 órán és 10 percen keresztül zajlott), amelyet 2012-ben, San Franciscóban állított fel. Ezzel a teljesítménnyel igazi világbajnoknak számít. A „legmesszebre spriccelés” rekordját pedig Flint Greasewoodtól regisztrálták, aki 2009-ben 93 cm-re lőtte ki a spermáját. Míg a női rekordot Deanna Webb tartja a 2009-es eredményével, amikor is 226 orgazmust élt ált a dániai maratonon. A férfiak egyébként 7 óra 45 percen, a nők pedig 5 óra 4 percen át bírták a maszturbálást, szintén a 2009-es dániai megmérettetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik