Élet-Stílus

Kórházban keresik a jövő modelljeit

anorexia (anorexia)
anorexia (anorexia)

Anorexiaklinikába ment a modellekért egy svéd ügynökség.

Az ügynökök a klinika bejáratánál várakoztak és azonnal lecsaptak a távozó betegekre, elvégre soványak és a betegségük miatt azok is maradnak – állítja Svédország egyik legnagyobb anorexiaklinikájának pszichológusa.

Az ügynökök rámenősségét vagy épp gátlástalanságát jelzi, hogy a doktornő szerint olyan beteget is leszólítottak, aki súlyos állapota miatt már csak kerekesszékkel tudott közlekedni. „Ha valakinek olyan betegsége van, aminek központjában a kinézet és a súly áll, a lehető legkegyetlenebb dolog olyan lehetőséget felkínálni neki, amely pontosan ezeken a dolgokon alapul” – tette hozzá.

Az ügyben egyébként vizsgálat indult, ám az, hogy pontosan mely ügynökségek vadásztak ily módon „tehetségekre”, még mindig nem tisztázott. Az biztos, hogy elég jó kis vadászterület lehetett, mert egy 14 éves betegnél még a legnagyobb svéd ügynökségtől is találtak névjegykártyát.

A szóban forgó svéd klinika egyébként az egyik legnagyobb az ilyen jellegű intézmények közül: kifejezetten tinédzserekkel foglalkozik, és módszere, hogy az orvosok még a lelki háttér felgöngyölítése előtt ellenőrzésük alá veszik az anorexiánál, bulimiánál jellemző hányást és éhezést.

Arról, hogy mennyire és miért nem egészséges modellnek lenni, pláne anorexiásoknak, itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik