Élet-Stílus

Tisztítószerek a konyhából

A só, az ecet és az olíva segíthetnek a tavaszi nagytakarításban.

Ma már egyre több háziasszonynak fontos, hogy otthonát természetes eredetű, környezetbarát tisztítószerekkel takarítsa. A konyhában jó néhány alapanyag lehet a segítségünkre.

A tavasz az újjáéledés, a megújulás időszaka, de nem csupán szervezetünket és egészségünket illetően, hanem háztartásunkban is. Ilyenkor szeretjük otthonunkat alaposan kitakarítani, “tiszta ruhába öltöztetni”, melyre a húsvét előtti időszak ráadásul még tökéletesen meg is felel.

De, ha már megújulásról beszélünk, akkor vigyünk új szellemiséget otthonunk takarításába is! Hagyjuk el régi, vegyszeres tisztítószereinket, és használjunk helyettük természetes eredetű, de ugyanolyan hatékony, és környezetbarát megoldásokat. A konyha erre is tökéletes, sőt, költséghatékony alternatívákat nyújt a számunkra! Hogy mik ezek?

Ablaktisztítás

Ha nagyon koszos az ablak, akkor az ecet az egyik legjobb tisztító, dörzsöljük át vele a piszkos felületet, majd ronggyal töröljük szárazra.

Bútortisztítás

Portalanításhoz használjunk citromlevet és nedves papírtörlőt, fényezéshez pedig készítsünk házi bútorfényezőt citromfűolaj és olívaolaj keverékéből. A citromfűből csak keveset használjunk, és egyszerre csak kis mennyiséggel dolgozzunk. A foltokat só és étolaj, vagy citromlé keverékével tüntethetjük el, a bőrbútorokat pedig szódabikarbónás vízzel tisztíthatjuk. Bármelyik lehetőséget is válasszuk, takarítás végén mindig töröljük át száraz ronggyal a bútorok felületét.

Ha kíváncsi, hogyan bírkózhat meg a padló  és a szőnyeg makacs foltjaival, kattintson ide.

Forrás: Tisztítószerek a konyhából? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik