Élet-Stílus

Csak sült krumplit eszik, mert fél az ételektől

krumpli (krumpli, )
krumpli (krumpli, )

A 23 éves brit nő csak a héjában sült krumplit meri megenni, minden mástól fél.

Claire Jones gyerekkora óta szenved különleges fóbiája miatt: a fiatal nő retteg az ételektől, ezért – néhány kivételtől eltekintve – csak héjában sült krumplit tud enni anélkül, hogy később pánikrohamot kapna. A pultosként dolgozó lány az egész krumplikból eddig a számítások szerint legalább 13 ezer darabot pusztított el.

Mint mondja, az ételek gondolatától rosszul lesz, ha a krumplin kívül bármi mást eszik, azonnal pánikrohamot kap. Az édesanyja időről időre megpróbál némi káposztasalátát és cheddar sajtot is belediktálni, ennek ellenére a lánya egészségi állapota a vitaminok és ásványi anyagok hiánya miatt folyamatosan romlik: állandó gyulladásai vannak és vérszegénységben szenved.

„Bármilyen hihetetlen, mostanra már torkig vagyok a krumplival. Gyűlölöm, de nem tudom, hogyan szabaduljak meg tőle. Azt tudom, hogy csak krumplin se élhetek sokáig, állandóan fáradt és beteg vagyok, az immunrendszerem egy csődtömeg” – mondja a kétségbeesett lány, aki állítása szerint többször is megpróbált már más ételekre átszokni.

Claire szerint a fóbiája mostanra átvette az irányítást az élete felett: emiatt nem szívesen jár társaságba, de nem is nagyon hívják. „Szerencsére a barátom nagyon megértő, ő elvisel így is, de a többiek… Persze biztos nem segít azt se, hogy kifejezetten gyűlölöm nézni, ahogy az emberek esznek, ami megnehezíti a munkámat is, hiszen amikor odamegyek egy asztalhoz felvenni a további rendelést, meg kell szakítanom a vendégeink étkezését is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik