Élet-Stílus

Öt férjével él együtt egy nő

házasság (házasság, )
házasság (házasság, )

A 21 éves fiatalasszony az öt párja közül minden este mással bújik ágyba. Ráadásul a férjei édestestvérek.

Az Észak-Indiában élő Rajo Verma öt férjével él egy fedél alatt, a 19-32 év közötti párjai pedig egymás testvérei. A fiatalasszony minden este más-más férjével bújik össze, akik korántsem féltékenyek egymásra. Ráadásul a különös „közösség” nemrégen egy kisbabával is bővült: Rajo 18 hónappal ezelőtt kisfiút szült, ám nem tudja, hogy az öt férje közül ki is pontosan a gyerek apja.

Megszokta

Rajóék egy – egyszobás – házon osztozkodnak; ágy helyett földre terített takarókon alszanak. A fiatalasszony 4 évvel ezelőtt ment hozzá az első férjéhez, Gudduhoz egy előre elrendezett házasság keretében, majd ezután sorban jöttek az újabb frigyek. A legfiatalabb férje 18 éves, ám hivatalosan mindvégig Guddu marad a férje. A fiatalasszony kezdetben kissé feszengett az együttéléstől, de aztán megszokta. S mint bevallotta, nincs kedvenc férje az öt közül, mindegyikkel egyformán viselkedik, sőt valamennyi férjével szexuális kapcsolatban áll. Annak mindenesetre örül, hogy mivel több férje van, több figyelmességet és szeretetet kap tőlük, mint azok a nők, akiknek csak egy párjuk van.

„Mi mindannyian egy boldog család vagyunk” – jelentette ki Guddu, az első férj, aki korántsem féltékeny a testvéreire, akik “vetésforgóként” járnak esténként Rajo „ágyába”.

A kultúra része

A poliandria, azaz a többférjűség (amikor is egy nőnek egyidejűleg több férje van) amúgy teljesen elfogadott családi forma egyes kultúrákban (pl. India egyes részein, egyes afrikai törzseknél). Ilyenkor az asszony az első férjének a fiútestvéreihez is hozzámegy, így alkotva egy családot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik