Élet-Stílus

A citrom tényleg jót tesz a kéznek

A Fülöp-szigeteken és a franciáknak már bevált.

A francia nők gyakran otthon manikűröznek, és kézápolási szertartásukat általában azzal kezdik, hogy citromot dörzsölnek a kézbőrükbe. Ez – mivel enyhén savas – puhítja a bőrt, segít megakadályozni a bőrkeményedések kialakulását és fehéríti is a bőrt és körmöt (így azt is el lehet kerülni, hogy a körömlakk elszínezze a körmöket).

Finnország a szauna hazája – ez a finn nők ragyogó és egészséges bőrén is meglátszik! A rendszeres szaunázás ugyanis méregtelenítő hatású, és ha hideg vizes zuhannyal, illetve a bőr ledörzsölésével kombinálják, akkor fel is pezsdíti a vérkeringést. A bőr sejtjein pedig meglátszik, ha bőségesen el vannak látva tápanyagokkal és oxigénnel.

A fülöp-szigeteki hölgyek puha és selymes bőrének titka a gyömbérben és a zöld citromban rejlik. A gyömbér tele van antioxidánsokkal és felpezsdíti a vérkeringést, míg a zöld citrom kíméletesen hámlaszt. A bőrszépítő keverékhez lereszelnek egy ujjnyi darab gyömbért és összekeverik egy lime kifacsart levével. Ezzel aztán bedörzsölik azokat a testrészeket – például a könyök vagy a sarok bőrét -, amelyeken puhítani szeretnék a bőrt.

Ha kíváncsi, mire jó a sheavaj és hogy használhatjuk az avokádót, kattintson ide.

Forrás: Egzotikus szépségtippek (Házipatika)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik