Élet-Stílus

Nem a pocak árulkodik a gyerek neméről

A nagyszüleink úgy tartották, hogy a várandós kismama pocakjának elhelyezkedéséből következtetni lehet a gyermek nemére.

A népi bölcsesség szerint minél magasabban van a pocak, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a kismama kisfiút hord a szíve alatt, míg ha a pocak széles és alacsonyan van, lányra készülhetnek a szülők. Idővel a bölcsességről kiderült, hogy bizony nem egy esetben téves, Jena Pincott tudományos szakújságíró szerint azonban az idősebbeknek igazuk van abban, hogy létezik olyan külső jel, amiből egyértelműen meg lehet állapítani a születendő gyermek nemét.

Ez pedig a mell mérete. Az újságíró, aki az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy a várandósággal kapcsolatos közhiedelmeket gyűjtötte össze, majd tesztelte őket, úgy véli, azoknak a kismamáknak, akik fiút várnak, nem nő meg túlságosan a mellük. Ennek pedig oka is van, méghozzá az, hogy a fiúgyermek több tesztoszteront termel, és több energiát használ az édesanyjától, hogy később minél nagyobbra nőjön. Ezek együtt pedig visszavetik a mell növekedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik