Élet-Stílus

Nyolc tipp hölgyeknek, hogyan jelenjünk meg állásinterjún

Egy állásért manapság foggal körömmel kell küzdenünk, s bizony egy meghallgatáson már az elő pár percben eldől, ki lesz a nyerő.

1. A megbeszélés vagy állásinterjú előtti napban/napokban mindenképp menjünk el fodrászhoz, legalábbis a lenövést otthon fessük be. Körmök legyenek karban tartva, az ilyen apróságokon manapság nagyon sok múlhat. A külső megjelenés és a metakommunikáció a benyomás 80%-át tölti ki, és csupán 20 %-ban befolyásolja a munkaadót a mondanivalónk!

2. A ruházatot az alapján válasszuk ki, hogy mi felel meg leginkább a betöltendő állásnak. Tehát, ha egy kisebb kávézóba megyünk állásinterjúra nem szükséges a kosztüm bevetése. Viszont, ha egy nagy céghez, ahol irodai munkára jelentkezünk ne adjuk lejjebb, maximum térd fölé érő szoknyánál, kosztüm nadrágnál vagy fekete nadrágnál, egy sima fehér blúz és vékony cipőnél nem túl magas sarokkal. Tudom, hogy imádjuk a nagy táskákat, de ezúttal próbáljunk meg, egy kicsit magunkkal vinni.

3. A cipő legyen elől zárt és lehetőleg egyszínű. De, ha egy fekete-fehéret választunk, akár csak a képen az összeállításban, azzal nincs semmi baj. Lényeg, hogy visszafogott legyen és elegáns.

4. Nyugodtan sminkeljünk, de ne vigyük túlzásba. Alapozó + natúr fehér szemhéjpúder és egy kis szempillaspirál és már meg is van a tökéletes állásinterjús smink. A hajunk lehetőleg legyen hátrafogva, vagy kontyba kötötve, de semmikép ne essenek a tincsek az arcunkba.

Érdekli a többi tipp is? Kattintson ide a folytatáshoz!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik