Élet-Stílus

Ilyen lesz a bőre 14 év szolárium után

Egy úttörő módszernek köszönhetően ma már szoláriumozás közben is benézhetünk a bőr alá.

A sokkoló képet egy eddig még soha nem használt szerkezetnek, egy úgynevezett UV-szkennernek köszönhetjük, ami képes a bőr alá nézni – például szoláriumozás közben -, hogy megmutassa, milyen károkat okoz az UV-sugár a felszín alatt.

A képen látható nő 14 éve szoláriumozik: az első kezelésnek 16 éves korában vetette alá magát, mert utálta, hogy olyan sápadt. A most 30 éves Kelly Hughes elmondta, hogy nyáron inkább a barnulás természetes módját szokta választani, télen viszont gyakran jár szoláriumba, hogy meg tudja őrizni a természetes barnaságát.


Forrás: National News and Pictures

És, hogy a képen mi a sokkoló? Nos, a fekete foltok azokat a bőr alatti károsodásokat jelentik, melyeket az UV sugárzás okozott az évek során. Ezek a szöveti károsodások a felszín alatt találhatók, így szabad szemmel nem is láthatók, viszont nagyon veszélyesek, mert később elrákosodhatnak.

Kellyről a képeket egyébként egy bőrrákellenes kampány részeként készítették, melyben a szakemberek szeretnék felhívni a figyelmet a szoláriumok veszélyeire. Már csak azért is, mert egyre több fiatal lány barnítja mesterségesen a bőrét, és nem is tudja, hogy ezzel milyen veszélyeknek teszi ki magát.

Ha szeretné megnézni Kelly arcát, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik