Élet-Stílus

A növények is szeretik a sört

sör (sör)
sör (sör)

Gondolta volna, hogy egyik kedvenc italunk nem csak belső fogyasztásra kiváló?

A magyarok egyik legkedveltebb alkoholos itala nem csak egy beszélgetés vagy épp egy meccs mellett tesz jó szolgálatot, hanem sok más olyan esetben is, amiről még csak nem is tudtunk. Köszönhető mindez a sör különleges összetevőinek. Nézzünk öt olyan dolgot, amire még használhatjuk a sört, ha van otthon felesleges.

  1. Folttisztításhoz
    Elsősorban kávéfoltok esetén jön jól egy kis sör. Elég, ha egy kávéskanállal a foltra öntünk – függetlenül attól, hogy a szőnyegen,vagy épp a bútor huzatán van –, és dörzsöljük jól bele. Meg lesz lepve, hogy milyen hatékony.

  2. Remek táptalaj
    Gondolta volna, hogy a növények legalább annyira szeretik a sört, mint az emberek? Pedig így van, de teljesen más okból. A sörben található keményítő és élesztő ugyanis táplálja a növényeket, így már néhány korty is elég nekik a cserépbe. Meg fogják hálálni.

  3. Lábáztatónak
    Nyugtatja és puhítja a bőrt, frissíti a száraz bőrt, ezért lábáztatónak is kiváló. Különösen akkor, ha ecettel és némi citromsavval vegyítjük.

  4. Rozsdaeltávolításhoz
    Ha van otthon olyan fémeszközünk, amit belepett a rozsda és semmilyen más módon nem tudjuk megtisztítani, érdemes megpróbálni a sört. Elég, ha néhány órára jól beáztatjuk, a többit pedig megoljda az alkohol és a szén-dioxid.

  5. Húspuhításhoz
    A konyhában is kitűnő hasznát vesszük kedvenc italunknak, ugyanis kiváló húspuhító képességei vannak. Néhány óra a hűtőben, némi sörrel felöntve, és a hús vajpuha lesz a sütés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik