Élet-Stílus

Magyar siker a szakácsversenyen

szell-tamas(960x640).jpg (széll tamás, bocuse d'or, )
szell-tamas(960x640).jpg (széll tamás, bocuse d'or, )

Széll Tamás posztere lett a legjobb.

A közönség szavazata alapján Széll Tamásnak, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfjének plakátja nyerte el szerdán a legjobb poszternek járó díjat a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjében a franciaországi Lyonban.

A döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai indulhattak, összesen 24 ország séfje. Széll Tamás a tavalyi márciusi európai fináléban Brüsszelben elért kilencedik helyezésével szerzett jogot arra, hogy részt vegyen a globális döntőben.

Széll a tizedik lett, a franciák győztek, de a briteknek is termett babér

Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg szerdán a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg.

Ruggeri, a párizsi Lenotre étterem 32 éves szakácsa és háromfős csapata a versenyt alapító Paul Bocuse-től vehette át a 20 ezer eurós fődíjat a kétévenként megrendezett versenyen. Az ezüstérmet Dánia, a bronzot pedig Japán csapata nyerte el.
A legjobb húsfogást a britek készítették, és nekik volt a legjobb segítőjük is. A halmenük közül a zsűri a norvég fogást találta a legjobbnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik