Élet-Stílus

Fogkefe helyett citrom

citrom (citrom, )
citrom (citrom, )

Gondolták volna, hogy a citromot nem csak az immunrendszerünk erősítésére, de a fog- és bőrápolásban is használhatjuk?

A citromnak sok egészségügyi előnye ismert már évszázadok óta. A két legnagyobb ismérve, hogy antibakteriális és immunerősítő hatású. De gondolták volna, hogy a bőr- és fogápolásban is hasznát vehetjük? A citrom eredetileg a Himalája lábánál termett, ahonnan aztán elterjedt szerte a Közel-Keleten, Európában, Afrikában és Amerikában. Az egyik legkelendőbb gyümölcs napjainkban, és a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga.

A citrom sokféle tápanyagot, de elsősorban citromsavat, kalciumot, magnéziumot, C-vitamint, bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, de segít a fertőzések leküzdésében is. A téli időszakban ezen kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően rendkívül fontos a szerepe az egészségmegőrzésben, a betegségek elleni küzdelemben. De nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!

Néhány érv a citrom mellett

1. Frissíti szervezetünket

A citrom frissességének köszönhetően elkerülhetjük a kimerültséget, fáradságot, szédülést, szorongást, idegességet és a feszültséget. A citromolaj belélegzésével növelhető a koncentrációs képesség és az éberség.

2. Megvéd a betegségektől

Antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint számos daganatos megbetegedés kialakulását.

3. Segíti emésztésünket, keringésünket

Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, tisztítja a májat és az emésztőrendszert. Használják gyomorfájdalmak és húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére is.

Ha szeretné megtudni, miért hasznos a citrom a szájápolásban, kattintson ide.

Forrás:

6 érv, hogy miért együnk citromot (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik