Élet-Stílus

Terhességfóbiája miatt nem szülhetett

terhességi teszt (pozitív terhességi teszt)
terhességi teszt (pozitív terhességi teszt)

Közvetlenül a szülés előtt meghalt az első gyermeke, amit sosem tudott feldolgozni.

Csakúgy, mint a nők többsége, a 24 éves Charlotte Arnold is mindig nagy családról és sok virgonc gyerekről álmodozott. Miután 21 évesen férjhez ment, szinte azonnal teherbe is esett, kisfiát George-nak nevezte el.

A brit házaspár a várandósság utolsó hónapjában Cipruson élt: ekkor fordultak rosszra a dolgok. Charlotte egy nap arra lett figyelmes, hogy nem érzi az egyébként nagyon aktív gyermek mozgását. A biztonság kedvéért azonnal kórházba siettek, ahol az orvosok közölték a párral, hogy a fiuk váratlan meghalt. A kis George megmagyarázhatatlan okból megfulladt az anyaméhben.

Charlotte-nak még aznap meg kellett volna szülnie a gyereket, de mivel képtelen volt rá, ezért császármetszésre került  sor.

A trauma után azonnal hazaköltöztek, ám Charlotte teljesen sosem tudta feldolgozni a történteket. Ez viszont csak akkor derült ki, amikor hónapokkal később másodszor is teherbe esett, öröm helyett azonban pánikrohamok és halálfélelem gyötörte. Hosszú hónapokba telt, mire kiderült, Charlotte-nak valójában a terhességtől van fóbiája, és ezt követően hiába járt rendszeresen szakemberhez, az állapota folyamatosan romlott, a pánikrohamok olyan erősek voltak, hogy félő volt, hogy a nő kárt tesz magában.

Az orvosa végül az abortuszt javasolta, amibe Charlotte és párja csak hosszas vívódás után ment bele. „Nagyon szerettem volna a babát, de emellett rettegtem, hogy esetleg még egyszer keresztül kell mennem ezen a traumán” – mondta a nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik