Élet-Stílus

Ennyit költünk az egészségünkre!

gyógyszertár (gyógyszertár, )
gyógyszertár (gyógyszertár, )

Vitaminokra keveset, táplálékkiegészítőkre viszont annál többet költünk.

Immár második alkalommal került sor a Nagy Egészségtesztre: a HáziPatika.com és Nők Lapja Egészség közel húszezer olvasóját kérdeztünk meg az egészséggel kapcsolatos szokásaikról, többek között arról is, hogy mennyit és mi alapján vásárolnak.

A válaszadók közel harminc százaléka szenved valamilyen krónikus betegségben, ezért valószínűleg a körükben a vényre kapható gyógyszerek a népszerűbbek. Vény nélküli készítményeket a válaszadók több mint kétharmada vásárol évente legalább egyszer, 33 százalékuk pedig havonta legalább egyszer felkeresi a gyógyszertárat vagy drogériát ebből a célból. Részletesebben két készítménytípusról érdeklődtünk: azt szerettük volna tudni, mi alapján választanak fájdalomcsillapítót és stresszoldó készítményeket kitöltőink. Mindkét esetben a hatékonyság és a korábbi pozitív tapasztalat („mennyire vált be”) volt a döntő, a termék ára csak a megkérdezettek felét befolyásolta a vásárlásnál.

Az Egészségtesztet kitöltők több mint fele havonta 1000 Ft-ot vagy annál kevesebbet költ vitaminokra, étrend-kiegészítőkre. 12 százalékuk viszont ennek tízszeresét vagy annál többet szán táplálékkiegészítőkre. A döntésekben a legfontosabb szempont a saját tapasztalat (vagyis mennyire vált be korábban az adott termék), a hatékonyság és az összetevők.

Ha szeretné tudni, még mi befolyásolja a döntéseinket, kattintson ide.

Forrás: Ennyit költünk az egészségünkre! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik